Chlorella je jednobuněčná sladkovodní řasa, která má blahodárný vliv na imunitní systém člověka. Podílí se na vitalitě organismu a má pozitivní vliv při únavě. Navíc se může pochlubit detoxikačními účinky. Odbourává jedovaté látky, čímž pročistí tělo a pomáhá tak bojovat proti rakovině a jiným nepříjemným nemocem. Dále má schopnost na sebe vázat těžké kovy a odvádět je z těla ven. A mnoho dalšího.
Tato rostlina je známá již od roku 1890, kdy ji poprvé objevil dánský mikrobiolog Martinus Willem Beijerinck. Ovšem, vznikla před více jak 1,5 miliardami let a právem se řadí mezi nejstarší organismy schopné fotosyntézy. Tato řasa obsahuje mnohonásobně více chlorofylu než ostatní zelené rostliny.
Chlorella patří mezi tzv. zelené potraviny. Jejich název vychází z typické zelené barvy, která je způsobena vysokým obsahem zeleného pigmentu, který je znám pod názvem chlorofyl, který se využívá při fotosyntéze. Samotný název „chlorella“ pochází z řeckého „chloros“ (zelený) a latické přípony „ella“(malý). Nejvíce je konzumovaná v Japonsku. A právě Japonsko patří mezi největší producenty této léčivé a blahodárné řasy.
Chlorella je vhodná pro všechny, kteří mají zájem svému organismu dopřát všechny potřebné vitamíny, minerály a ostatní důležité živiny. Vhodná je zejména pro jedince, kteří trpí chronickými onemocněními, oslabeným organismem, atopickými ekzémy či astmatem nebo je vhodný pro lidi, kteří pracují ve znečištěném pracovním prostředí.
Zapomínat nesmíme také na účinnost chlorelly u aktivních sportovců. Díky ní se urychluje růst všech namáhaných tkání a urychluje výstavbu těla. Dále urychluje regeneraci tkání a zvyšuje hladinu energie. Užitkem chlorelly je i to, že každý sportovec konzumuje větší množství stavy, více pije a filtruje plícemi větší objem vzduchu. Přitom je lidský organismu zatěžován nejrůzněšjími toxickými látkami, které jsou chlorellou rychle odbourávány a z těla vyplavovány.
Tato blahodárná řasa není určena pouze pro nemocné, ale je tu pro všechny, kteří si chtějí udržet pevné zdraví po dlouhá léta.